ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Πειρατεία με απαγωγές σε πλοίο

Νιγηρία: Πειρατεία με απαγωγές σε πλοίο

Πειρατές απήγαγαν πέντε μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου στα ανοικτά της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ένας Ρώσος και ένας Πολωνός πολίτης είναι μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν ως όμηροι όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων "City of Xiamen", νηολογημένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα δέχθηκε επίθεση αργά στις 25 Απριλίου σε απόσταση περίπου 100 μιλίων από τις ακτές της Νιγηρίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική πλοιοκτήτρια εταιρεία Sunship Schiffahrtskontor KG.

Το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (IMB), δήλωσε ότι 14 βαριά οπλισμένοι πειρατές επιτέθηκαν στο εμπορευματοκιβωτιοφόρο, παραβιάζοντας την άνω του γέφυρα—ένα θωρακισμένο χώρο σχεδιασμένο για την προστασία του πληρώματος από επίθεση.

Αιχμαλώτισαν πέντε μέλη του πληρώματος και διέφυγαν παίρνοντας μετρητά από το πλοίο και το πλήρωμα, αναφέρει το IMB στην έκθεσή του για την πειρατεία. Πειρατές σε ένα ταχύπλοο σκάφος στα ανοικτά της Νιγηρίας κυνήγησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άλλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στις 24 Απριλίου, το πλοίο αυτό όμως ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε, πρόσθεσε το IMB.