ΚΟΣΜΟΣ

Σλαβική Διασπορά: Για εμάς ο Αλί Αχμέτι είναι ηγέτης εξτρεμιστών

Σλαβική Διασπορά: Για εμάς ο Αλί Αχμέτι είναι ηγέτης εξτρεμιστών

Η Ένωση Σλαβικής Διασποράς στις ΗΠΑ, που εκφράζει τις εθνικιστικές και επεκτατικές τάσεις των Νοτιοσλάβων , αντέδρασε σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, "Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλί Αχμέτι στην Ουάσιγκτον, ενδέχεται να γίνει συνάντηση με τους Νοτιοσλάβους εκπροσώπους της Σλαβικής Ένωσης.

Η τελευταία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει βαθύτερες αντιρρήσεις για μια συνάντηση τον Αλβανό πολιτικό της Νοτιοσλαβίας.

«Η Σλαβική Ένωση είναι ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τη φωνή της Σλαβικής Διασποράς της Νοτιοσλαβίας, και δεν επιθυμεί να διαπραγματευθεί ή να συζητήσει με έναν πολιτικό, με σκοτεινό παρελθόν, έναν ηγέτη των εξτρεμιστών, που άφησε βαθιά ίχνη από τις αρνητικές συνέπειες του στη Νοτιοσλαβία, στην οποία το δυτικό τμήμα, αντιμετωπίζεται ως μειονότητα υπέρ της Αλβανίας». Και συνεχίζει: «Επιπλέον η Σλαβική Ένωση απορρίπτει και θεωρεί άκυρη τη στρατηγική του Αχμέτι για τη μέχρι τώρα στάση του ως προς το όνομα του κράτους «αφού οι Αλβανοί στη Νοτιοσλαβία δεν έχουν υπομονή για το όνομα και απαιτούν άμεση λύση».

Η Σλαβική Διασπορά των ΗΠΑ αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση με τον ηγέτη του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.