ΚΟΣΜΟΣ

Με 12 σφαίρες εκτέλεσαν τον εισαγγελέα της υπόθεσης Μπούτο

Με 12 σφαίρες εκτέλεσαν τον εισαγγελέα της υπόθεσης Μπούτο

Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα γάζωσαν το αυτοκίνητο του ειδικού εισαγγελέα Τσόντρι Ζουλφικάρ, αρμόδιο για την έρευνα της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο.


Ο Ζουλφικάρ, ο οποίος μόλις είχε αναχωρήσει από το σπίτι του στο Ισλαμαμπάντ, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκε μια περαστική γυναίκα και τραυματίστηκε ο σωματοφύλακας του εισαγγελέα. «Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια περαστική», διευκρίνισε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Ο ειδικός εισαγγελέας μετέβαινε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνάς (FIA) σε μια νέα ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της Μπούτο.

Η Μπεναζίρ Μπούτο στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ ηγείτο αντιπροσωπείας του κόμματός της, του Λαϊκού Πακιστανικού Κόμματος (ΡΡΡ) στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας σε μια βομβιστική επίθεση που οι αρχές είχαν αποδώσει στους Ταλιμπάν.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από αυτές για τις οποίες ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, από τότε που επέστρεψε στη χώρα από την αυτοεξορία του, τον περασμένο μήνα, με την ελπίδα να μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

«Ο στρατηγός Μουσάραφ» είναι ύποπτος γιατί δεν εγγυήθηκε επαρκώς την ασφάλεια της Μπούτο, είχε δηλώσει ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ.

Τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά, ουδείς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της Μπούτο, ο γιος της οποίας, ο 24χρονος Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, ηγείται σήμερα της προεκλογικής εκστρατείας του ΡΡΡ αλλά αποφεύγει τις μεγάλες πολυπληθείς συγκεντρώσεις για λόγους ασφαλείας.