ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Τους 540 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

Μπανγκλαντές: Τους 540 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

Σε 540 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στο Μπανγκλαντές, καθώς οι διασώστες βρήκαν σήμερα περισσότερα πτώματα κάτω από τα ερείπια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν 15 πτώματα στη διάρκεια της νύχτας και δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στην περιοχή Σαβάρ, στη νότια περιφέρεια της Ντάκας.

Ο ταξίαρχος Σιντικούλ Αλαμ Σίκντερ είπε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται πλέον σε 50 από 149 που αναφέρονταν σε προηγούμενη λίστα. Είπε ότι έχουν ανασυρθεί 127 πτώματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει κανείς.

Τουλάχιστον 2.400 τραυματίστηκαν σε αυτό το βιομηχανικά δυστύχημα.

Η ένωση βιοτεχνιών έτοιμου ενδύματος ζήτησε χθες από τα 3.500 μέλη της να καταθέσουν σχέδια μέχρι τις 30 Μαΐου ώστε τα κτίρια των βιοτεχνιών να εξεταστούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, μεταξύ των ανησυχιών ότι οι διεθνείς φίρμες μπορεί να φύγουν από το Μπανγκλαντές αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας στο χώρο εργασίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τους ιδιοκτήτες του Ράνα Πλάζα και τους ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών που στεγάζονταν σε αυτό με την κατηγορία των ανθρωποκτονιών από αμέλεια.

Οι εργάτες είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο μετά τις ρωγμές που είχαν δημιουργηθεί στο κτίριο. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά την ημέρα της κατάρρευσης.