ΚΟΣΜΟΣ

Για μια «απρεπή χειρονομία» παύθηκε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος

Για μια «απρεπή χειρονομία» παύθηκε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος

Μυστήριο καλύπτει την αποπομπή του εκπροσώπου της προέδρου της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ.


Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χάι απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον Γιον Τσανγκ-Τζουνγκ «εξαιτίας της προσωπικής του εμπλοκής σε ένα απρεπές συμβάν».

Ο γραμματέας της προέδρου δήλωσε ότι «οι χειρονομίες του εκπροσώπου της προέδρου χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες από την πλευρά ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου και έπληξαν την εθνική αξιοπρέπεια».

Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία πληροφορία γνωστή για τις κατηγορίες που προσάπτονται στον πρώην δημοσιογράφο και εκπρόσωπο της προέδρου.

Η πρεσβεία της Νότιας Κορέας στην Ουάσινγκτον ερευνά την υπόθεση και θα δώσει στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα. Ο Γιον επέστρεψε αμέσως στη Νότια Κορέα την Τετάρτη, στο μέσον της επίσκεψης της προέδρου στις ΗΠΑ, η οποία επισκέφθηκε το Λος Άντζελες και στη συνέχεια την Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Πάντως, η «απρεπής χειρονομία» δεν ήταν το μόνο ατυχές περιστατικό κατά την επίσκεψη της Νοτιοκορεάτισσας προέδρου. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δημοσίευσε την Τετάρτη μια φωτογραφία-προϊόν φωτομοντάζ, που έδειχνε την πρόεδρο Παρκ να κάνει χειραψία με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Δείτε τη φωτογραφία: