ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Οργή αστυνομικών για τις απαγωγές συναδέλφων τους

Αίγυπτος: Οργή αστυνομικών για τις απαγωγές συναδέλφων τους

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα απέκλεισαν Αιγύπτιοι αστυνομικοί, στη μεθόριο μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, για να διαμαρτυρηθούν για τις απαγωγές πολλών συναδέλφων τους.


Τρεις αστυνομικοί και τέσσερις στρατιώτες απήχθησαν την Πέμπτη από ενόπλους, που ζητούν την απελευθέρωση μιας ομάδας κρατουμένων σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Σινά.

Οι απαχθέντες αστυνομικοί εργάζονταν στο σημείο διέλευσης της Ράφα, είπε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σήμερα οι αστυνομικοί που εργάζονται στο σημείο αυτό, έκλεισαν το μεθοριακό σταθμό, τοποθετώντας συρματοπλέγματα στην είσοδο κατά μήκος της μεθορίου και έκλεισαν τις πύλες με αλυσίδες, αφήνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους να περιμένουν και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις που έχουν τη βάση τους στο βόρειο Σινά εκμεταλλεύτηκαν την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ και την διάλυση των υπηρεσιών ασφαλείας του μετά την εξέγερση του 2011, για να πραγματοποιούν επιθέσεις διαμέσου των συνόρων εναντίον ισραηλινών και αιγυπτιακών στόχων. Οι απαγωγείς είναι συνήθως Βεδουίνοι που θέλουν να ανταλλάξουν τους ομήρους τους με συντρόφους τους που είναι στη φυλακή.