ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σε απεργία πείνας ένα από τα μέλη των Pussy Riot

Ρωσία: Σε απεργία πείνας ένα από τα μέλη των Pussy Riot

Σε απεργία πείνας προχωρά ένα από τα φυλακισμένα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot, επειδή δεν δόθηκε άδεια να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία όπου θα κρινόταν το αίτημα αποφυλάκισής της.


Η Μαρία Αλέχινα δήλωσε στο δικαστήριο μιλώντας μέσω βίντεο από τη φυλακή των Ουραλίων, όπου κρατείται: «Κηρύσσω απεργία πείνας και επιμένω να είμαι παρούσα».

«Απαγορεύω στους δικηγόρους μου να συμμετέχουν στις συζητήσεις μέχρι να με οδηγήσουν στο δικαστήριο για να παρακολουθήσω τη δικαστική διαδικασία», πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που τραγούδησε μαζί με άλλα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot τον Φεβρουάριο του 2012 μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ιντερφάξ και Ρία Νοβόστι, το δικαστήριο του Μπερεζνίκι, στα Ουράλια, απέρριψε το αίτημα της Αλέχινα να είναι παρούσα στη δίκη. Η τραγουδίστρια, καταγγέλλοντας την παραβίαση των δικαιωμάτων της, υπέβαλε νέο αίτημα για την εξαίρεση του δικαστή Μιχαήλ Τσαγκάλοφ, όμως και αυτό απορρίφθηκε επίσης.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη.