ΚΟΣΜΟΣ

Vatan: «Τι φοβάται πάντα η Ελλάδα και γιατί;»

Vatan: «Τι φοβάται πάντα η Ελλάδα και γιατί;»

Η τουρκική άσκηση Denizkurdu-13 αποτελούνταν από δραστηριότητες επίθεσης με μια ποικιλία πιθανών σεναρίων από τον εχθρό.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή έπαιζε η φρεγάτα Kemalreis που αποτελούσε την Αεράμυνα στη διάρκεια της άσκησης.

Η άσκηση έγινε με πραγματικά πυρά και σε σενάριο εμπόλεμης κατάσταση με ‘παγωμα’ των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και των ραντάρ.

Ο στόχος έγινε αντικείμενο τόσο από κατευθυνόμενα βλήματα από τον αέρα όσο και από τα πλοία με το σύστημα SeaSparrow.

Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει με λεπτομέρειες το σενάριο της επίθεσης και της διεξαγωγής των ενεργειών που ακολούθησαν και θα τονίσει ότι «από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, λόγω των τουρκικών F-16 η Ελλάδα τέθηκε σε συναγερμό με απογειώσεις μαχητικών από την Τανάγρα. Τελικά, η πιο φημισμένη άσκηση Denizkurdu έφθασε στο τέλος της και με αυτή βασανίστηκε και η Ελλάδα».

Και πιο κάτω: «Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vatan» κατά τη διάρκεια της άσκησης τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν στο ‘διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου νοτιοδυτικά του νησιού της Ρόδου στις 23 Μαΐου».

Και θα συνεχίσει: «Τι φοβάται πάντα η Ελλάδα και γιατί;»

«Από τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατά τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού.

Κατά την άσκηση Denizkurdu το 2007, που έγιναν εκπαιδευτικές πτήσεις στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, έγινε αναχαίτιση από F-16 ελληνικά μαχητικά, δύο φορές.

Το 2010 όπου είχαν απογειωθεί 18 μαχητικά F-16 από την αεροπορική βάση Bandırma (Πάνορμο) έγιναν στόχος των ελληνικών μαχητικών πάνω από τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου», σημειώνει το δημοσίευμα.

αποδοση Βαλκανικό Περισκόπιο