ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: 100.000 ξένοι μισθοφόροι μάχονται μαζί με τους αντάρτες

Άσαντ: 100.000 ξένοι μισθοφόροι μάχονται μαζί με τους αντάρτες

Αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ότι το πρώτο φορτίο ρωσικών πυραύλων S-300 έχει ήδη παραλειφθεί από τη Δαμασκό.


Ο Σύρος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η χώρα του παρέλαβε ένα πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από τη Ρωσία. «Η Συρία παρέλαβε το πρώτο φορτίο των ρωσικών πυραύλων S-300 ... Το υπόλοιπο φορτίο θα φθάσει σύντομα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις απειλές του Ισραήλ σχετικά με την παράδοση των ρωσικών πυραύλων, ο Άσαντ προειδοποίησε ότι ο στρατός της χώρας του θα «απαντήσει άμεσα σε όποια νέα ισραηλινή επιθετική κίνηση» εναντίον της Συρίας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κοντά στη Δαμασκό με πλήττοντας αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε ιρανικούς πυραύλους που προορίζονταν για τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Επίσης, σημείωσε ότι η ισορροπία στρατιωτικής ισχύος τείνει προς το μέρος του συριακού στρατού ύστερα από τα «σπουδαία επιτεύγματα» στο πεδίο των μαχών, όπως τα χαρακτήρισε.

«Ο (συριακός) στρατός θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι να εξαφανιστούν οι τρομοκράτες», σχολίασε αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς και παραδέχτηκε ότι η Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Στη συνέντευξή του, ο Άσαντ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Συρίας στην επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη με αμερικανική και ρωσική πρωτοβουλία και στόχο την επίλυση της σύγκρουσης. Η διάσκεψη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Γενεύη τον Ιούνιο.

Τέλος, καταδίκασε την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ επειδή υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους Σύρους αντάρτες, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν 100.000 ξένοι μισθοφόροι που μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 έφτασαν στη Συρία