ΚΟΣΜΟΣ

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 έφτασαν στη Συρία

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 έφτασαν στη Συρία

Η Συρία έλαβε την πρώτη παρτίδα αμυντικών πυραύλων S-300 από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου «Al-Manar».


Τη δήλωση αυτή φέρεται να έκανε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στο λιβανέζικο κανάλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει ολόκληρη τη συνέντευξη του Σύρου προέδρου, αργότερα σήμερα.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ερευνά την πληροφορία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν είχε προειδοποιήσει ότι η παράδοση των πυραύλων από τη Ρωσία στη Δαμασκό συνιστά απειλή για το Ισραήλ, το οποίο είναι έτοιμο να απαντήσει με βία για να εμποδίσει την παράδοση. Ισραηλινός διπλωμάτης, επίσης, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ότι «δεν ξέρει πόσο θα ταραχθούν οι Ρώσοι, αν κάποια στιγμή μεταξύ πληρωμής και εγκατάστασης αυτής της τεχνολογίας στη Δαμασκό από Ρώσους ειδικούς, κάτι συμβεί και καταστραφεί ο εξοπλισμός».

Πάντως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε χθες τους υπουργούς του να μην αναφέρονται καθόλου στο θέμα των ρωσικών πυραύλων.