ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τον μαχαίρωσαν θανάσιμα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

Ρωσία: Τον μαχαίρωσαν θανάσιμα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

Ένας αξιωματούχος ρωσικού αεροδρομίου έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο άνδρας, υποδιευθυντής περιφερειακού αεροδρομίου στην ρωσική Άπω Ανατολή, πέθανε ακαριαία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό της χερσονήσου Καμτσάτκα και δράστες είναι τρεις νεαροί, οι οποίοι επιτέθηκαν στο θύμα με μαχαίρια και τον κλώτσησαν στο κεφάλι, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η περιφερειακή Ερευνητική Επιτροπή.

Το κίνητρο των δραστών ήταν «ο αντισυμβατικός σεξουαλικός προσανατολισμός του συντοπίτη τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση, που προσθέτει ότι οι δράστες τοποθέτησαν το πτώμα του θύματος μέσα στο αυτοκίνητό του και το πυρπόλησαν.

Οι τρεις νεαροί, που σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης είναι ηλικίας από 18 ως 25, συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση κατά ομοφυλόφιλου που βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Ρωσία μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Σε μία ανάλογη περίπτωση, ένας 23χρονος δολοφονήθηκε στο Βολγκογκράντ επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Το ρωσικό κοινοβούλιο συζητά αυτή την εποχή σχέδιο νόμου που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Η ομοφυλοφιλία καταγγέλλεται από την ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που ασκεί μεγάλη επιρροή στη χώρα, ενώ οι αρχές απαγορεύουν συχνά την διεξαγωγή διαδηλώσεων υπέρ των ομοφυλοφίλων.