ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε ο καθηγητής που «κλέφτηκε» με ανήλικη μαθήτρια

Καταδικάστηκε ο καθηγητής που «κλέφτηκε» με ανήλικη μαθήτρια

Ο 30χρονος Βρετανός καθηγητής μαθηματικών Τζέρεμι Φόρεστ, ο οποίος είχε διαφύγει στην Γαλλία πέρυσι με μία 15χρονη μαθήτρια, καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο στην Αγγλία σε κάθειρξη πεντέμισι ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για απαγωγή και σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη.


Ο 30χρονος είχε κριθεί χθες από το δικαστήριο στην νότια Αγγλία που εκδίκασε την υπόθεσή του ένοχος για "απαγωγή ανήλικης". Ωστόσο σήμερα δήλωσε ένοχος για "σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη".

Αρχικά η βρετανική δικαιοσύνη δεν είχε απαγγείλει κατηγορίες στον καθηγητή για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη για νομικούς λόγους, που συνδέονταν με την έκδοσή του από την Γαλλία. Στην Βρετανία η ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης ορίζεται στα 16 χρόνια, ενώ στην Γαλλία στα 15.
Ο Τζέρεμι Φόρεστ και η έφηβη, οι οποίοι διατηρούσαν μυστικά σχέση, συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 στο Μπορντό, στην νοτιοδυτική Γαλλία, μία εβδομάδα μετά την φυγή τους.

Η εξαφάνισή τους είχε οδηγήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του εκπαιδευτικού και είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες στην Βρετανία και στην Γαλλία.

Χθες κατά την διάρκεια της δίκης, ο καθηγητής είπε "σ' αγαπώ" στην μαθήτρια, η οποία είναι τώρα 16 ετών. "Λυπάμαι", του απάντησε εκείνη, την ώρα που οι αστυνομικοί τον συνόδευαν στο κελί του.