ΚΟΣΜΟΣ

Κόρη Μαντέλα: «Μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα φύγει»

Κόρη Μαντέλα: «Μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα φύγει»

Βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, την ώρα που ολόκληρη η χώρα αγωνιά για τον πρώην πρόεδρο της χώρας.

Η μεγαλύτερη κόρη του Μαντέλα είπε πως, παρά το ότι η κατάσταση της υγείας του πατέρα της είναι κρίσιμη, μπορεί να ανοίξει τα μάτια αλλά και να ανταποκριθεί στο άγγιγμα. «Επαναλαμβάνω ότι η κατάσταση του πατέρα μου είναι κρίσιμη και ότι όλα μπορούν να συμβούν», τόνισε η Μακαζίβε Μαντέλα σε κρατικό μέσο ενημέρωσης της Νότιας Αφρικής και συμπλήρωσε: «Θέλω όμως να τονίσω και πάλι ότι μόνο ο Θεός ξέρει πότε θα έρθει η στιγμή να φύγει. Οπότε όλοι περιμένουμε». «Θα ζούμε με την ελπίδα μέχρι να έρθει το τέλος», είπε η κόρη του πρώην προέδρου.

Ο Ζούμα μίλησε μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μαντέλα στην Πρετόρια, ενώ η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί ανέφερε στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής ότι «η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη αλλά έχει σταθεροποιηθεί». «Ακύρωσα την επίσκεψή μου στη Ζιμπάμπουε, ώστε να μπορέσω να έρθω να τον δω και να συζητήσω με τους γιατρούς. Είναι πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με χθες το βράδυ», είπε ο Τζέικομπ Ζούμα.

Στην δήλωσή του ο Ζούμα έκανε αναφορά και σε παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με την υγεία του Μαντέλα. «Απευθύνουμε έκκληση για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και της αξιοπρέπειας του πρώην προέδρου», είπε ο Ζούμα.