Ερντογάν: «Πραξικόπημα» η επέμβαση του στρατού στην Αίγυπτο

Newsbomb

Εχθρικό προς τη δημοκρατία «πραξικόπημα» χαρακτήρισε την επέμβαση του στρατού στα πολιτικά πράγματα της Αιγύπτου ο τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατακρίνοντας παράλληλα τη Δύση για το γεγονός ότι απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο.

Αναφερόμενες στην προϊστορία της Τουρκίας σε πραξικοπήματα του στρατού, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες έχουν βαρύ τίμημα και δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτές.

«Άσχετα από το σε ποια χώρα εκδηλώνονται, τα πραξικοπήματα είναι κακό πράγμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα πραξικοπήματα είναι ξεκάθαρα εχθρικά προς τη δημοκρατία», συμπλήρωσε.

«Εκείνοι οι οποίοι βασίζονται στα όπλα τα οποία κρατούν στα χέρια τους ή στη δύναμη των μέσων ενημέρωσης, δεν μπορούν να χτίσουν δημοκρατία. Η δημοκρατία χτίζεται μονάχα μέσω της κάλπης», υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν, ο οποίος διατηρούσε ιδιαίτερα θερμές σχέσεις με τον Μοχάμεντ Μόρσι, στον έναν χρόνο της προεδρίας του ισλαμιστή ηγέτη.

«Η Δύση απέτυχε στο τεστ της ειλικρίνειας. Χωρίς παρεξήγηση, η δημοκρατία δεν ανέχεται δύο μέτρα και δύο σταθμά», σημείωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αποφυγή, από πλευράς των δυτικών ηγετών να χαρακτηρίσουν τις εξελίξεις στην Αίγυπτο ως «στρατιωτικό πραξικόπημα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χαιρέτισε την απόφαση της Αφρικανικής Ένωσης να αναστείλει τη συμμετοχή της Αιγύπτου στις διαδικασίες της μέχρι την επιστροφή στη συνταγματική νομιμότητα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved