ΚΟΣΜΟΣ

Ζούσαν «αιχμάλωτοι» μέσα στα σκουπίδια για δέκα χρόνια

Ζούσαν «αιχμάλωτοι» μέσα στα σκουπίδια για δέκα χρόνια

Μπροστά σε μία απίστευτη ανακάλυψη βρέθηκαν αστυνομικοί του Χιούστον, στο Τέξας των ΗΠΑ, όταν έλαβαν ένα τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο τρεις άνθρωποι κρατούνταν σε ένα σπίτι παρά τη θέληση τους.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη διεύθυνση που τους υπέδειξε ο άγνωστος από το τηλέφωνο, στο βόρειο Χιούστον, για έναν έλεγχο πρόνοιας. Σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού , βρήκαν φυλακισμένους μέσα σε ένα δωμάτιο, οκτώ ανθρώπους, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 50 έως 80 ετών.

Οι άνδρες ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι κρατούνταν στο "δωμάτιο-φυλακή" παρά τη θέληση τους και ένας είπε ότι βρισκόταν εκεί για δέκα χρόνια.

Οι γυναίκες- ανάμεσα τους μια γιαγιά, η κόρη της και η εγγονή της- πάσχουν από νοητική στέρηση.

Στον χώρο δεν υπήρχαν καρέκλες ή κρεβάτια και υπήρχαν σκουπίδια πεταμένα παντού.

Όλοι οι "αιχμάλωτοι" ήταν υποσιτισμένοι και και σε κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση και μεταφέρθηκαν αμέσως σε κοντινά νοσοκομεία.
Οι αρχές τώρα εξετάζουν τώρα πόσοι από τους 8 ανθρώπους ήταν όντως όμηροι και τον χρόνο που έμειναν φυλακισμένοι και υποψιάζονται ότι αρκετοί ζούσαν αιχμάλωτοι για πολλά χρόνια, με βάση τις δηλώσεις εξαφάνισης και μαρτυρίες ανθρώπων που τους γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις τουλάχιστον από τις γυναίκες ήταν άστεγες πριν βρεθούν στο "δωμάτιο-φυλακή" του Χιούστον και η αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια αυτής της τραγικής ιστορίας.