ΚΟΣΜΟΣ

Τι ορίζει το πρωτόκολλο για το μωρό της Κέιτ

Τι ορίζει το πρωτόκολλο για το μωρό της Κέιτ

Η αναγγελία της γέννησης του μωρού θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας η γέννηση ενός νέου μέλους της θα ανακοινωθεί επισήμως και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το πιστοποιητικό γέννησης, όπου θα αναγράφονται το φύλο του μωρού, το βάρος του και η ώρα γέννησης, θα μεταφερθεί στο Παλάτι. Οι πρώτοι που θα ενημερωθούν θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, έπειτα οι γονείς της Κέιτ.

Η μεταφορά του πιστοποιητικού γέννησης από το μαιευτήριο στο παλάτι θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά και το «ταξίδι» αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Μόλις η βασιλική οικογένεια ενημερωθεί, τότε η ανακοίνωση θα τοποθετηθεί στο ειδικό ξύλινο τρίποδο μπροστά στο Μπάκιγχαμ.

Αμέσως μετά, το Παλάτι θα ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα μέσω του Twitter και του Facebook. Ειδικές τιμές θα αποδοθούν με 41 κανονιοβολισμούς. Η πρώτη εμφάνιση του βρέφους θα γίνει στα σκαλιά του μαιευτηρίου.

Tο όνομα του βρέφους
Το όνομα του βρέφους δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα. Όταν γεννήθηκε ο Ουίλιαμ η Βρετανία περίμενε μία εβδομάδα για να μάθει το όνομά του. Το όνομα του Καρόλου, δε, ανακοινώθηκε έναν μήνα μετά τη γέννησή του.

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον, άλλωστε, δεν είναι το όνομα, αλλά το εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι. Και αυτό γιατί η εγκυμοσύνη της Κέιτ, και η απόφαση να μην ανακοινωθεί το φύλο του μωρού, έφερε και αλλαγές στο νόμο που διέπει τους κανόνες διαδοχής.

Ειδικότερα, ο νόμος πλέον άλλαξε κι έτσι εάν το μωρό είναι γένους θηλυκού η σειρά στη διαδοχή δεν θα αλλάξει και ο θρόνος ίσως κάποια στιγμή να γίνει δικός της.