ΚΟΣΜΟΣ

«Είναι αγόρι» φώναξε ο επίσημος τελάλης αργά χθες το βράδυ

«Είναι αγόρι» φώναξε ο επίσημος τελάλης αργά χθες το βράδυ

Ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 3,9 κιλών έφερε χθες στον κόσμο η Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Πρόκειται για τον τρίτο διάδοχο του θρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Η Αυτού Υψηλότης και το μωρό είναι καλά και θα περάσουν τη νύχτα στο νοσοκομείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, παρ' όλο που το μωρό γεννήθηκε στις 4.24 το απόγευμα τοπική ώρα.

Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν να κορυφωθεί η ανυπομονησία του κόσμου και των διεθνών ΜΜΕ, που είχαν συρρεύσει χθες έξω από το Μπάγκιγχαμ και στο νοσοκομείο Σεν Μέρι στο Πάντιγκτον του δυτικού Λονδίνου. Η Κέιτ Μίντελτον και ο Δούκας του Κέμπριτζ έφτασαν χθες στις έξι τα ξημερώματα, στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα βασιλικά οχήματα να εισέρχονται στην πύλη του από την πίσω πόρτα, χωρίς αστυνομική συνοδεία και 90 λεπτά αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από το παλάτι. Σύμφωνα με αυτήν, ο τοκετός εξελισσόταν φυσιολογικά. Το ζευγάρι δε γνώριζε ώς την τελευταία στιγμή το φύλο του πρώτου τους παιδιού, το οποίο αρχικά υπολογιζόταν ότι θα γεννηθεί στα μέσα Ιουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, απέστειλαν τη Δευτέρα τα θερμά τους συγχαρητήριά, στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, για τη γέννηση του γιου τους, ευχόμενοι προς το πριγκιπικό ζεύγος, κάθε ευτυχία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Η Μισέλ και εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στο δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ, γι αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς », σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών. «Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάζουν μαζί με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα», κατέληξαν οι Ομπάμα.

Τα δύο σύμβολα της σύνδεσης του Καναδά με το βρετανικό στέμμα, οι περίφημοι καταρράκτες του Νιαγάρα και ο 553 μέτρων πύργος του Τορόντο, θα φωτιστούν τη Δευτέρα το βράδυ με μπλε χρώμα προς τιμήν του νεογέννητου, που έφερε στον κόσμο η δούκισσα του Κέιμπρτζ, Κέιτ.

Ο πύργος που δεσπόζει στην καναδική οικονομική πρωτεύουσα θα φωτιστεί με μπλε «μόνο για απόψε», όπως είπε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι καταρράκτες του Νιαγάρα, τουριστικό κέντρο στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά, θα φωτιστούν επίσης με αυτό το χρώμα.

Το «βασιλικό μωρό» τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είναι ο «μελλοντικός βασιλιάς του Καναδά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ που ευχήθηκε «υγεία και ευτυχία στους νέους γονείς».

Στον Καναδά που είναι μέλος της Κοινοπολιτείας, και έχει ως επικεφαλής του κράτους την Ελισσάβετ, η είδηση της γέννησης, προκάλεσε συναισθήματα χαράς, με εξαίρεση το Κεμπέκ, τη γαλλόφωνη επαρχία που προσπάθησε κατά το παρελθόν δύο φορές να κερδίσει την ανεξαρτησία της.