ΚΟΣΜΟΣ

Ακτιβιστές ζήτησαν την παύση της αγιοποίησης του Ιωάννη Παύλου του Β'

Ακτιβιστές ζήτησαν την παύση της αγιοποίησης του Ιωάννη Παύλου του Β'

Ακτιβιστές και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Μεξικό εκμεταλλεύτηκαν την επίσκεψη του Φραγκίσκου στη Λατινική Αμερική, που είναι και το πρώτο του παπικό ταξίδι στο εξωτερικό, για να του ζητήσουν να σταματήσει τη διαδικασία της αγιοποίησης του Ιωάννη Παύλου του Β, δεδομένου ότι δεν έχει καθοριστεί αν κάλυπτε ή όχι περιπτώσεις παιδοφιλίας στην Εκκλησία.


Για χρόνια, οι ενώσεις του Μεξικού επέκριναν την έλλειψη δέσμευσης και διαφάνειας του, κατά κόσμον, Κάρολου Βοϊτίλα, εναντίον των ιερέων ύποπτων για υποθέσεις παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή της μεξικανικής Λεγεώνας του Χριστού, Μαρσιάλ Μασιέλ.

Ο πρώην ιερέας Αλμπερτο Άθιε, ο οποίος παραιτήθηκε από την ιεροσύνη το 2000, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Φραγκίσκος έχει τη δύναμη να «μετατρέψει αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας» και να εργαστεί για τη «πραγματική ανανέωσή της στο σύγχρονο κόσμο».

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε τη Δευτέρα στην Βραζιλία για την πρώτη διεθνή περιοδεία του, με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας (WYD), που αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της Καθολικής Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική.