ΚΟΣΜΟΣ

Διεκδικούν 410.000 ευρώ από την Κάρλα Μπρούνι

Διεκδικούν 410.000 ευρώ από την Κάρλα Μπρούνι

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης www.Change.org. βεβαίωσε σήμερα, ότι "τουλάχιστον 62 χιλιάδες πολίτες στηρίζουν ενυπογράφως" την πρωτοβουλία του, να διεκδικηθούν από την σύζυγο του γάλλου τέως προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι, συνολικώς 410 χιλιάδες ευρώ, που χρεώθηκαν "ως κρατικά έξοδα" για να είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα του δικού της ιδρύματος.

Όμως, η τέως πρώτη Κυρία της Γαλλίας στην ιστοσελίδα αυτή βεβαιώνει, σήμερα με τη σειρά της ότι, "τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι".
Πάντως, πρόσφατη έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού συνεδρίου καταλόγισε "ατασθαλίες στην διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί", κακολογώντας το γεγονός ότι με τον προϋπολογισμό της προεδρίας χρηματοδοτείτο η ιστοσελίδα του ιδρύματος της Κάρλα Μπρούνι.

Στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της η Κάρλα Μπρούνι υποστήριξε ότι, μέσα σε μια 4-ετία μπόρεσε και προσέφερε, αθροιστικά, περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Κάνει επίσης λόγο για αυθαίρετη συρραφή γεγονότων από την πλευρά του www.Change.org., η οποία "προσβάλλει και την σοβαρότητα αλλά και την λιτή διαχείριση" που διακρίνει το ίδρυμα Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται καταγγελίες για τα οικονομικά του ιδρύματος αυτού. Πράγματι στις αρχές 2012 το εβδομαδιαίο παρισινό περιοδικό "Μαριάν" έγραψε ότι, με τρόπο αμφιλεγόμενο και αντικανονικό, το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του 'Ειτζ ενίσχυσε με 2,7 εκατομ.ευρώ τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της τότε Πρώτης κυρίας της Γαλλίας, αλλά και το φιλανθρωπικό έργο φιλικών της προσώπων από το στενό περιβάλλον της.