ΚΟΣΜΟΣ

Πορτ Σάιντ: 15 τραυματίες από επεισόδια μετά από κηδεία

Πορτ Σάιντ: 15 τραυματίες από επεισόδια μετά από κηδεία

Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο Πορτ Σάιντ, στη βόρειο Αίγυπτο, ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά την κηδεία ενός νεαρού υποστηρικτή του Μορσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Οι αψιμαχίες εστιάσθηκαν στην μεγάλη αρτηρία κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πυρά δέχθηκε μία κοπτική εκκλησία, ενώ την ίδια τύχη είχαν και όσα καταστήματα είχαν στις προθήκες τους φωτογραφίες του αρχηγού του στρατού στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι τραυματίες είναι δεκαπέντε, επικαλούμενα ιατρικές πηγές.

Μία από αυτές τις πηγές στο νοσοκομείο αλ Αμίρι επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είδε «πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε βαριά κατάσταση φέροντες πληγές από σφαίρες στον λαιμό και στο στήθος».

Η βία στην Αίγυπτο έχει κορυφωθεί έπειτα από την ανατροπή του Μόρσι. Χθες 72 οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου βρήκαν τον θάνατο στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης στο Κάιρο. Συνολικά 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πολιτικές ταραχές σε όλη τη χώρα τον τελευταίο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Στο χάος η Αίγυπτος μετά τη βίαιη καταστολή