ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: Αν καταδικαστώ, θα πάω κανονικά στη φυλακή

Μπερλουσκόνι: Αν καταδικαστώ, θα πάω κανονικά στη φυλακή

Σε περίπτωση καταδίκης του από τον Άρειο Πάγο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά θα πάει, κανονικά, στην φυλακή.

«Δεν θα εξοριστώ και ούτε θα δεχθώ να με υποχρεώσουν να προσφέρω κοινωνικά ωφέλιμο έργο, σαν να είμαι ένας κοινός εγκληματίας», δήλωσε στην ιταλική Libero ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας για την εκδίκαση της υπόθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μediaset, η ετυμηγορία της οποίας αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη.

«Είμαι σχεδόν εβδομήντα οκτώ ετών και θα είχα δικαίωμα να ζητήσω κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά αν με καταδικάσουν, αν αναλάβουν αυτή την ευθύνη, θα πάω φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής η συνομιλία με τον διευθυντή της εφημερίδας Libero, Μαουρίτσιο Μπελπιέτρο, αναρτήθηκε, ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε, στην προσωπική σελίδα του Μπερλουσκόνι, στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το γραφείο τύπου του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού αποσαφήνισε ότι «πρόκειται για μια συνομιλία, και όχι για συνέντευξη, η οποία και έχει αποδοθεί ελεύθερα».

Στη συγκεκριμένη «συνομιλία» ο «Καβαλιέρε» πρόσθεσε τέλος ότι δεν σκέφτεται να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως είχε κάνει ο σοσιαλιστής τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μπεττίνο Κράξι και ότι «αν δεν υπάρξουν προκαταλήψεις και πιέσεις, ο Άρειος Πάγος πρόκειται να τον αθωώσει».