ΚΟΣΜΟΣ

Διατεθειμένος ο πατέρας του Σνόουντεν να ταξιδέψει στη Μόσχα

Διατεθειμένος ο πατέρας του Σνόουντεν να ταξιδέψει στη Μόσχα

Ο πατέρας του Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στη Μόσχα, όπως του έχει ζητήσει το FBI, για να δει το γιο του, αλλά τόνισε ότι πρώτα πρέπει να μάθει τι ακριβώς θέλουν οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας από τον ίδιο.


Το FBI ζήτησε από τον Λόνι Σνόουντεν «πριν από μερικές εβδομάδες» να ταξιδέψει στη Μόσχα και να συζητήσει με το γιο του, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατασκοπείας στις ΗΠΑ.

«Μου προτάθηκε (από το FBI) πριν από μερικές εβδομάδες να ταξιδέψω στη Μόσχα και μέχρι στιγμής δεν έχω αρνηθεί», είπε ο Λόνι Σνόουντεν στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian 24 και πρόσθεσε ότι πρώτα θέλει να μάθει τι ζητά το FBI από τον ίδιο.

Ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει παγιδευτεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας από τότε που εγκατέλειψε το Χονγκ Κονγκ πριν από ένα μήνα, έχει ζητήσει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία. Ο πατέρας του εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι καλύτερα να παραμείνει ο γιος του στη Μόσχα.

«Εάν θέλει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του στη Ρωσία, θα συμφωνούσα. Εάν ήμουν στη θέση του θα έμενα στη Ρωσία και ελπίζω η Ρωσία να τον δεχθεί», τόνισε και επανέλαβε την άποψή του ότι ο γιος του δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στις ΗΠΑ.