ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ-Περιμένουν «τεράστια» επίθεση

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ-Περιμένουν «τεράστια» επίθεση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας των μηνυμάτων από υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα, που ανάγκασαν την Ουάσινγκτον να κλείσει περισσότερες από 20 αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.


Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικής ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ Μακ Κολ, δήλωσε ότι πρόκειται για τις «πιο αξιόπιστες και ακριβείς απειλές που έχουν διατυπωθεί από την 11η Σεπτεμβρίου». Φαίνεται ότι «επίκειται επίθεση», σημείωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, τόνισε ότι «υπάρχει σημαντική ροή πληροφοριών για απειλές και σε αυτό αντιδρούμε». Οι απειλές για την εκδήλωση επιθέσεων της Αλ Κάιντα έχουν ως στόχο το σύνολο των δυτικών συμφερόντων, προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι είναι οι ακριβέστερες που έχουν μέχρι σήμερα έλθει εις γνώσιν του. Ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός, αλλά «η πρόθεση είναι σαφής. Αντικείμενο είναι η επίθεση κατά δυτικών συμφερόντων, όχι μόνο αμερικανικών», δήλωσε στην εκπομπή This Week.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Κινγκ, επίσης μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, πληροφορίες αναφέρονται στην προετοιμασία «τεράστιας επίθεσης, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες».

«Αυτό που έχουμε ακούσει είναι πληροφορίες για τις προθέσεις τους και για ορισμένα πρόσωπα που καταστρώνουν σχέδια, όπως συνέβαινε πριν από την 11η Σεπτεμβρίου», δήλωσε στο NBC ο Σάξμπι Τσάμπλις, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας. «Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας ή για παγιδευμένα αυτοκίνητα που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν», είπε.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το κλείσιμο τουλάχιστον 25 πρεσβειών και προξενείων στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ακολούθησαν οι γαλλικές, οι γερμανικές και οι βρετανικές αποστολές στην Υεμένη.

Διαβάστε επίσης:

Παρατείνεται το κλείσιμο των πρεσβειών των ΗΠΑ