ΚΟΣΜΟΣ

Στη δικαιοσύνη ο παιδεραστής που του δόθηκε κατά λάθος χάρη

Στη δικαιοσύνη ο παιδεραστής που του δόθηκε κατά λάθος χάρη

Ενώπιον του Εθνικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης παρουσιάστηκε ο Ισπανός παιδεραστής, στον οποίο απονεμήθηκε κατά λάθος χάρη από το βασιλιά του Μαρόκου και στη συνέχεια συνελήφθη στην Ισπανία.


Ο 63χρονος Ντανιέλ Γκαλβάν καταδικάσθηκε το 2011 στο Mαρόκο σε κάθειρξη 30 ετών για τους βιασμούς 11 ανηλίκων. Τη Δευτέρα συνελήφθη σε ξενοδοχείο της νοτιανατολικής Ισπανίας, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί την ίδια ημέρα από το Μαρόκο.

Η αφρικανική χώρα ζητά την έκδοση του Γκαλβάν, αφού του απένειμε την περασμένη εβδομάδα χάρη, κατά τα φαινόμενα από λάθος. Το μέτρο αυτό, που είχε ανακοινωθεί από το βασιλιά Μοχάμεντ 6ο, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στη χώρα και οδήγησε τον μονάρχη να ακυρώσει την Κυριακή τη χάρη.

Σήμερα ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Ντανιέλ Γκαλβάν «θα φυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς ή με μέτρα δικαστικού ελέγχου, για όσο διάστημα θα χρειαστεί για να ληφθεί απόφαση σχετικά με την έκδοσή του», δήλωσε μια δικαστική πηγή υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια «αρκετά παράξενη» υπόθεση.

Η υπόθεση μπορεί πράγματι να μεταβληθεί σε σπαζοκεφαλιά για την ισπανική δικαιοσύνη, ιδιαίτερα επειδή η σύμβαση μεταξύ της Ισπανίας και του Μαρόκου για τις εκδόσεις προβλέπει ότι η καθεμιά από τις χώρες αυτές δεν μπορεί να εκδώσει πολίτη της στην άλλη.

Διαβάστε επίσης:

Οργή λαού για την απελευθέρωση παιδεραστή