ΚΟΣΜΟΣ

Τον «έστειλε» 7 χρόνια στο ψυχιατρείο επειδή αποκάλυψε τις απάτες της

Τον «έστειλε» 7 χρόνια στο ψυχιατρείο επειδή αποκάλυψε τις απάτες της

Ο 56χρονος Γερμανός παρέμεινε επί επτά χρόνια κρατούμενος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, αν και από την αρχή υποστήριζε ότι ήταν θύμα συνωμοσίας και δικαστικής πλάνης.

Σήμερα το δικαστήριο της Νυρεμβέργης διέταξε την άμεση απελευθέρωση του Γκουστλ Μόλατ, καθώς εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν είχε όντως κακοποιήσει τη σύζυγό του, από την οποία έχει πάρει διαζύγιο.

Παράλληλα, αποφάσισε να επανεξεταστεί από άλλο δικαστήριο η υπόθεση του Μόλατ, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος» από τις αρχές.

Το 2006 ο Μόλατ εγκλείστηκε με δικαστική εντολή σε ψυχιατρείο επειδή η γυναίκα του τον είχε κατηγορήσει για κακοποίηση. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο κατηγορούμενος είχε καταγγείλει ότι η σύζυγός του είχε καταχραστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα Hypovereinsbank, της οποίας ήταν σύμβουλος. Το δικαστήριο όμως δεν τον πίστεψε, αντιθέτως έκρινε ότι ήταν παρανοϊκός.

Στο διάστημα που ο 56χρονος παρέμενε έγκλειστος στο ψυχιατρείο, αποδείχτηκε ότι ορισμένες από τις καταγγελίες του ήταν ορθές. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι θύμα συνωμοσίας και ότι η γυναίκα του ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή αποκάλυψε τις απάτες της.

Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης αποφάνθηκε επίσης ότι το ιατρικό πιστοποιητικό με το οποίο η σύζυγος του Μόλατ απέδειξε την «κακοποίηση» που υπέστη από αυτόν, ήταν πλαστό.