ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Ο πύθωνας μύρισε οσμή ζώων και επιτέθηκε στα δύο αγόρια

Σοκ: Ο πύθωνας μύρισε οσμή ζώων και επιτέθηκε στα δύο αγόρια

Ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου των δύο μικρών αδελφών, όπως επιβεβαίωσε η νεκροψία, που δέχτηκαν την επίθεση ενός πύθωνα τεσσάρων μέτρων ενώ κοιμόνταν.


Τα δύο παιδιά, ο Νώε και ο Κόνορ Μπαρθ, ηλικίας 4 και 6 ετών, βρέθηκαν νεκρά νωρίς τη Δευτέρα, καθώς το φίδι, ένας αφρικανικός πύθωνας βάρους 45 κιλών, δραπέτευσε από την περιφραγμένη τζαμαρία του σε κατάστημα ερπετών, σύρθηκε μέσα από τον αγωγό εξαερισμού και βρέθηκε στον πάνω όροφο, μέσα στο δωμάτιο των αγοριών.

Σύμφωνα με τη μητέρα και τον θείο των δυο παιδιών, πιθανώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η απίστευτη τραγωδία. Τα μικρά αγόρια είχαν πάθος για τη φύση και τα ζώα. Η μητέρα τους είπε ότι την τελευταία ημέρα τους, έπαιζαν σε αγρόκτημα με τα λάμα και τις κατσίκες.

Τα δύο αγόρια πιθανώς μετέφεραν τη μυρωδιά των ζώων, που για τους πύθωνες είναι θηράματα και σε συνδυασμό με την παραγωγή θερμότητας στον ύπνο τους, ξύπνησαν τις αισθήσεις του πύθωνα, όπως είπε η Μάριον Ντεσματσελιέρ, καθηγήτρια κτηνιατρικής.

«Το φίδι έχει ισχυρή αίσθηση της όσφρησης και αν τα παιδιά είχαν ακόμα τη μυρωδιά των ζώων πάνω τους αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την επίθεση του πύθωνα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σε γενικές γραμμές, ο πύθωνας «σκοτώνει για να φάει» και μυρίζει το θήραμα. «Ένα φίδι δεν μπορεί να δει πολύ καλά τη νύχτα» αλλά τα παιδιά απελευθέρωσαν θερμότητα, μετέφεραν τη μυρωδιά των κατσικιών και έγιναν λεία για τον πύθωνα είπε η ειδική επιστήμονας.

Ο θάνατος των δύο παιδιών κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα στον Καναδά και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη νομιμότητα της διατήρησης εξωτικών κατοικίδιων ζώων σε ιδιωτικές κατοικίες.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στον Καναδά: Πύθωνας έπνιξε 2 μικρά παιδιά στον ύπνο τους

Ρoή Ειδήσεων