ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Μπο Σιλάι: Αποζημίωση ζητά η οικογένεια του επιχειρηματία

Σκάνδαλο Μπο Σιλάι: Αποζημίωση ζητά η οικογένεια του επιχειρηματία

Αποζημίωση από τις κινεζικές αρχές ζητά η οικογένεια του δολοφονημένου Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, ο θάνατος του οποίου οδήγησε στην πτώση του πολιτικού Μπο Σιλάι.


Η μητέρα του Νιλ Χέιγουντ επισημαίνει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δύο παιδιά του μετά τη δολοφονία του τον Νοέμβριο 2011 στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της κεντρικής Κίνας και εκφράζει την απογοήτευσή της για τη στάση των κινεζικών αρχών, οι οποίες, παρά τις «διακριτικές» ενέργειες από την πλευρά της οικογένειας δεν έχουν δώσει καμία απάντηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές.

Ο Μπο Σιλάι, ανερχόμενο αστέρι της κινεζικής πολιτικής σκηνής, συνελήφθη την άνοιξη του 2012, στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή της συζύγου του, της Γκου Καλάι, στη δολοφονία του Νιλ Χέιγουντ. Ο Μπο Σιλάι κατηγορείται για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ενώ η σύζυγός του καταδικάσθηκε τον Αύγουστο 2012 σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε στη συνέχεια σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία, επιχειρηματικού συνεργάτη του ζεύγους από τη δεκαετία του ΄90. Οι σχέσεις του με την Γκου επλήγησαν σοβαρά έπειτα από οικονομικές διαφωνίες, που οδήγησαν στη δολοφονία του.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στην Κίνα με τη «σωσία» της Γκου Καλάι