ΚΟΣΜΟΣ

ΙΚΕΑ: Ανακαλούνται παιδικά κρεβάτια λόγω κινδύνου τραυματισμού

ΙΚΕΑ: Ανακαλούνται παιδικά κρεβάτια λόγω κινδύνου τραυματισμού

Την ανάκληση δύο μοντέλων παιδικών κρεβατιών ανακοίνωσε η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων επίπλων Ikea, κρεβατιών ύστερα από πολυάριθμες καταγγελίες για σπάσιμο της μεταλλικής ράβδου που ενώνει την προστατευτική ράγα στον σκελετό του κρεβατιού.

Η σπασμένη ράβδος θα μπορούσε να εκθέσει κοφτερά μεταλλικά άκρα δημιουργώντας κίνδυνο τραυματισμού.

Το μοντέλα που ανακαλούνται είναι τα Kritter και Sniglar. Για να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός των παιδιών από τα κοφτερά μεταλλικά άκρα, οι πελάτες μπορούν είτε να επιστρέψουν το κρεβάτι, να το ανταλλάξουν με άλλο προϊόν, είτε να παραλάβουν δωρεάν μία συσκευασία με εργαλεία για την επισκευή του, ανακοίνωσε η Ikea.

Οι χώρες τις οποίες αφορά η ανάκληση είναι οι: Βέλγιο, Βρετανία, Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη και Τουρκία.

Η εκπρόσωπος του ομίλου στη Σουηδία Άννα Πιλκρόνα Γκόντεν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 10.000 κρεβάτια από τα δύο αυτά μοντέλα έχουν πουληθεί στην σκανδιναβική χώρα, αλλά δεν γνωρίζει πόσα έχουν πουληθεί στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Αίγυπτο - Στους 638 οι νεκροί!