ΚΟΣΜΟΣ

«Αν δεν κοιτάζεστε την ώρα του σεξ, απαγορεύεται να παντρευτείτε» !

«Αν δεν κοιτάζεστε την ώρα του σεξ, απαγορεύεται να παντρευτείτε» !

Έχουμε ακούσει πολλά επιχειρήματα κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα είναι θρησκευτικής φύσεως, άλλα ηθικής φύσεως, και κάποια άλλα είναι τόσο ευφάνταστα, που μάλλον λειτουργούν... υπέρ των ομοφυλοφιλικών γάμων.

Ένα τέτοιο επιχείρημα άκουσαν έκπληκτοι οι παριστάμενοι σε ένα forum για τη νομιμοποίηση ή μη των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην πολιτεία Ποουέμπλα στο Μεξικό, και μάλιστα από μία εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, την Άνα Μαρία Χιμένεθ Ορτίθ, του κόμματος PAN.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, η Χιμένεθ Ορτίθ ανέφερε: "Ένας γάμος θα πρέπει να θεωρείται τέτοιος μόνο ανάμεσα σε άτομα που μπορούν να κοιτάζονται στα μάτια κατά την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης, κάτι που δε συμβαίνει στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια".

Σύμφωνα μάλιστα με τη βρετανική Independent, επικαλέστηκε μία έρευνα που ο επιστημονικός κόσμος γενικά θεωρεί μη αξιόπιστη, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτούς που γεννιούνται από ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοσιοποίηση της τοποθέτησης αυτής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, κι έτσι η Χιμένεθ Ορτίθ απάντησε στα εις βάρος της σχόλια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, πριν τον "κλειδώσει" ώστε να μην μπορεί να τον δει οποιοσδήποτε. "Ξεκαθάρισα τη θέση μου στα θέματα με σεβασμό και βαθιά πεποίθηση, είναι ο μόνος τρόπος να βρούμε κοινό έδαφος σε αυτ'α τα σοβαρά θέματα. Λυπάμαι που η συμμετοχή μου ξέφυγε από τα συμφραζόμενα και δεν συνοψίζει την εξήγηση που έδωσα και το ότι αυτό δημιούργησε μία σειρά επιθέσεων εναντίον μου στα κοινωνικά δίκτυα, από ανθρώπους που δυστυχώς δεν ήταν εκεί και έχουν πληροφορίες από μία μόνο πηγή", έγραψε.