Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το διάγγελμα Ομπάμα

Newsbomb

Ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα απευθυνθεί στο Αμερικανικό έθνος για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Συρίας, πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εμφανίζονται με διαφορετικές προσεγγίσεις για το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης από μέρους των ΗΠΑ, μετά τις αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.


Ο Αμερικανός ηγέτης συναντήθηκε νωρίτερα με συμβούλους του για θέματα εθνικής ασφάλειας και αναμένεται να ακολουθήσει ενημέρωση στελεχών της Γερουσίας και της Βουλής.

Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι «πλησιάζει η ώρα» της επίθεσης κατά του καθεστώς της Συρίας, μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών του ΟΗΕ και κάποια άλλα προβάλλουν την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και με την αποψινή δήλωσή του θα γνωστοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον.

Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι μπροστά στο «βαθύ σκεπτικισμό», στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο κ. Ομπάμα συνεχίζει διαβουλεύσεις με τους συμβούλους του και το Κογκρέσο, θέτοντας προτεραιότητα την «αξιοπιστία της χώρας».

Στο μεταξύ, η Σούζαν Ράις, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ομπάμα, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς Άσαντ αδιακρίτως χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του συριακού λαού στις 21 Αυγούστου».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved