ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εκβιάζουν τον Στάινμπρουκ

Γερμανία: Εκβιάζουν τον Στάινμπρουκ

"Ο Στάινμπρουκ εκβιάζεται", γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη σε υπόθεση απειλητικής επιστολής στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία. Ο αποστολέας του ζητάει να παραιτηθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην γίνουν αποκαλύψεις σχετικά με οικιακή βοηθό που όπως ισχυρίζεται απασχολούσε ο Στάινμπρουκ ανασφάλιστη πριν από δεκατέσσερα χρόνια.

Όπως εξηγείται στο δημοσίευμα, η επιστολή αναφέρεται σε γυναίκα από τις Φιλιππίνες που απασχολείτο στην κατοικία της οικογένειας Στάινμπρουκ στην Βόνη.

Από την πλευρά του υποψηφίου, έγινε γνωστό ότι η οικιακή βοηθός εργαζόταν νομίμως στην κατοικία της μητέρας του, η οποία για σύντομο διάστημα την είχε "διαθέσει" στην οικογένεια του γιου της. "Οι Στάινμπρουκ δεν εκβιάζονται και δεν μπορούν να εκβιαστούν", δήλωσε η σύζυγος του υποψήφιου, Γκέρτρουντ, στην εφημερίδα. Σύμφωνα με την Bild, η επιστολή παρελήφθη στις 30 Αυγούστου και την υπόθεση έχει αναλάβει το Εγκληματολογικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας