ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Ανήλικη νύφη πέθανε από αιμορραγία την πρώτη νύχτα γάμου της

ΣΟΚ: Ανήλικη νύφη πέθανε από αιμορραγία την πρώτη νύχτα γάμου της

Ένα κοριτσάκι οκτώ χρονών πέθανε στην Υεμένη από εσωτερική αιμορραγία που υπέστη μετά... την πρώτη νύχτα του γάμου της!

Σύμφωνα με ακτιβιστές από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα το ανήλικο κορίτσι αναγκάστηκε να παντρευτεί με έναν άντρα πέντε φορές μεγαλύτερό της.

Η μικρή Rawan πέθανε στην περιοχή της φυλής Hardh που βρίσκεται στη βορειοδυτική Υεμένη κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Οι ακτιβιστές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατό της στο γαμπρό ενώ τονίζουν ότι πρέπει να συλληφθεί και η οικογένειά της και όλοι να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις και η καταδίκη των ενόχων θα δώσουν ένα τέλος στην πρακτική του γάμου ανήλικων κοριτσιών με μεγάλους άντρες στη φτωχή αυτή περιοχή.

Πάνω από το ένα τέτατρο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται προτού φτάσουν τα 15, σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία του 2010.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις παραδόσεις των φυλών της περιοχής, μια νύφη νεαρής ηλικίας μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια πολύ υπάκουη σύζυγο, να φέρει στον κόσμο περισσότερα παιδιά και να κρατηθεί μακριά από τον πειρασμό.

Το Σεπτέμβριο του 2010, μια 12χρονη νύφη από την Υεμένη πέθανε μετά από τρεις ημέρες προσπαθώντας να γεννήσει, ανέφεραν ακτιβιστικές οργανώσεις.