ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Έλληνες υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές

Τρεις Έλληνες υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές

Το ελληνικό πρόβλημα αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα των γερμανικών εκλογών, με τους διαξιφισμούς Μέρκελ - Στάινμπρουκ να επικεντρώνονται γύρω από το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης προς τη χώρα μας.

Η μάχη όμως των εθνικών εκλογών στη Γερμανία, θα έχει ακόμα περισσότερο ελληνικό χρώμα, καθώς τρεις Έλληνες διεκδικούν έδρα στο επόμενο γερμανικό κοινοβούλιο. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κανένας δεν κατέρχεται με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς όλοι προέρχονται από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Περισσότερες πιθανότητες από όλους να εκλεγεί, έχει η Στέλλα Κυργιανέ - Ευφραιμίδη, η οποία είναι υποψήφια με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, στο προπύργιο των Χριστιανοδημοκρατών, τη Βάδη-Βιτεμβέργη. Παιδί μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στη Γερμανία ως βρέφος 20 ημερών και έκτοτε έχει διαγράψει μία αξιόλογη πορεία στο κόμμα του Πίτερ Στάινμπρουκ, με το οποίο έχει εκλεγεί νομαρχιακή σύμβουλος. Για να μπορέσει να εκλεγεί πάντως, η Ελληνίδα πολιτικός, πρέπει το SPD να συγκεντρώσει ποσοστό 28% σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

dw1

Με το κόμμα των Πρασίνων είναι υποψήφιος ο Σπυρίδων Γεωργιάδης. Οικονομολόγος, ποντιακής καταγωγής, με ειδίκευση σε θέματα παιδείας και νέων επιχειρήσεων. Είναι τομεάρχης Οικονομίας στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλστάιν, ωστόσο γνωρίζει πως δε θα εκλεγεί. Φιλοδοξεί όμως να αυξήσει το ποσοστό του από 11.6% σε τουλάχιστον 17% προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του κόμματος του. Όπως δήλωσε μάλιστα, του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως σε όλη την προεκλογική του περίοδο, δεν τον ρώτησε κανείς για το ελληνικό πρόβλημα.

017074656 40400

Μια εμβληματική φιγούρα του ελληνικού αντιδικτατορικού αγώνα, ο Λάμπρος Σαββίδης, είναι υποψήφιος με το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke). Έφυγε εν μέσω δικτατορίας το 1968 για το Βερολίνο, όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος. Αποδέχθηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος, ως ένδειξη αναγνώρισης των θυσιών που υφίσταται ο γερμανικός λαός και τονίζει σε κάθε του εμφάνιση το γιατί είναι υποχρεωμένο το κόμμα του να καταψηφίζει τα οικονομικά πακέτα στήριξης της Άνγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα. "Το 95%-96% των χρημάτων πηγαίνει σε χρεοκοπημένες τράπεζες και ψευτοδανειστές", σημειώνει, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αναδείξει πως ο λαός ελάχιστα ευνοείται από όλο αυτό.

017073236 40400

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο προς τη βελτίωση

Η Μέρκελ... αντιμέτωπη με το λαό της

Γερμανία: Εκβιάζουν τον Στάινμπρουκ