ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε ερωτήσεις τηλεθεατών θα απαντήσει ο Στάινμπρουκ

Γερμανία: Σε ερωτήσεις τηλεθεατών θα απαντήσει ο Στάινμπρουκ

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία της Γερμανίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο σαββατοκύριακο, θα κληθεί σήμερα να απαντήσει στις ερωτήσεις απλών πολιτών, σε μια προεκλογική εκδήλωση που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει κατ' αυτόν τον τρόπο να καλύψει εν μέρει την απόσταση που τον χωρίζει από την Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος εμφανίστηκε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ARD την Δευτέρα.

Στο κοινό της εκπομπής, που θα έχει διάρκεια 75 λεπτά, θα μετέχουν 150 ψηφοφόροι. Η συγκέντρωση θα γίνει σε ένα πρώην βυρσοδεψείο της βιομηχανικής ζώνης του Μενχενγκλάντμπαχ που σήμερα έχει μετατραπεί σε γκαλερί.

Τα ποσοστά του Στάινμπρουκ ανεβαίνουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπολείπεται ακόμη σημαντικά της Μέρκελ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) λαμβάνουν ποσοστό 39% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 25%.

Η εκπομπή Wahlarena ("Εκλογική Αρένα") είναι το σημαντικότερο ζωντανό τηλεοπτικό προεκλογικό πρόγραμμα μετά την τηλεμαχία μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ, την 1η Σεπτεμβρίου. Οι ψηφοφόροι μετέχουν ενεργά, συχνά θέτοντας ερωτήσεις για θέματα που τους αφορούν άμεσα, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας. Το κανάλι έχει καλέσει τους Γερμανούς να σχολιάζουν τις απαντήσεις και τις ερωτήσεις μέσω του Twitter και τα κορυφαία σχόλια θα εμφανίζονται στον ιστότοπο της εκπομπής κατά τη διάρκεια της προβολής της.

Την Δευτέρα η Μέρκελ έδειξε να ευαισθητοποιείται για τις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων, υποσχέθηκε ότι η Γερμανία δεν θα εμπλακεί σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και διαφώνησε με το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να υιοθετούν παιδιά.