ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η επιχείρηση ανόρθωσης και ρυμούλκησης του Costa Concordia

Συνεχίζεται η επιχείρηση ανόρθωσης και ρυμούλκησης του Costa Concordia

Ομαλά συνεχίζεται η επιχείρηση επανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Concordia μείωσε την κλίση του κατά δέκα μοίρες και το σκάφος έχει πλέον απoμακρυνθεί πλήρως από τα βράχια στα οποία είχε ακουμπήσει το βράδυ του ναυαγίου, στις 13 Ιανουαρίου του 2012.


Μέχρι αυτή την στιγμή, το πλοίο έχει ανασηκωθεί κατά περίπου δυο μέτρα. «Αρχικά είχαμε υπολογίσει ότι μπορεί να ήταν αναγκαίες περί της δώδεκα ώρες. Ακόμη και αν χρειαστούν δεκαπέντε ή λίγο περισσότερες, το σημαντικό είναι να πάνε όλα καλά», δηλώνουν στις εκατοντάδες δημοσιογράφους που έχουν μεταβεί στο νησί του Τζίλιο, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανόρθωσης και ρυμούλκησης.

Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες με στόχο να εντοπισθούν τα πτώματα δυο ακόμη ατόμων που συνεχίζουν να αγνοούνται, από την ημέρα του τραγικού θαλάσσιου αυτού δυστυχήματος, πριν είκοσι μήνες.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι από το πλοίο μπορεί να έχουν χυθεί στην θάλασσα τοξικά υλικά», δήλωσε, επίσης, στους δημοσιογράφους, ο υπεύθυνος της Costa Crociere Φράνκο Πορτσελάκια.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο τραβούν τριάντα έξι ατσάλινα νήματα, με στόχο να μορέσει να επανέλθει σε οριζόντια θέση. Η κλίση του πλοίου, στο τέλος της όλης επιχείρησης, θα πρέπει να έχει μεταβληθεί κατά εξήντα πέντε μοίρες.

Διαβάστε επίσης:

Costa Concordia: Δείτε live την επιχείρηση ανέλκυσης