ΚΟΣΜΟΣ

Στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δούλευε ο μακελάρης του Νέιβι Γιάρντ

Στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δούλευε ο μακελάρης του Νέιβι Γιάρντ

Ο 34χρονος Άαρον Αλέξις, που αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς και το μακελειό σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ενόπλου, εργαζόταν για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών, ανέφερε ο Ρέι Μάμπους γραμματέας του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εργασιακοί δεσμοί του Αλέξις με το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό των κινήτρων του και κυρίως να απαντήσουν στο ερώτημα πως είχε πρόσβαση στο καλά φυλασσόμενο σημείο.

Νωρίτερα ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας επιβεβαίωσε την εργασιακή σχέση του Αλέξις στο στο Νέιβι Γιαρντ και ανέφερε ότι είχε «λάβει γενική απαλλαγή το 2011» μετά από μια σειρά παραπτωμάτων.

Ο αξιωματικός που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερς, αρνήθηκε να προσδιορίσει τον τύπο του παραπτώματος που έγινε αιτία να εκδιωχθεί από το ναυτικό ο Αλέξις.