ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στο ναυάγιο του Costa Concordia

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στο ναυάγιο του Costa Concordia

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν σήμερα στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο είχε προσκρούσει σε ένα βράχο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο τον Ιανουάριο του 2012 με αποτέλεσμα να βυθιστεί και 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι σοροί δύο εκ των θυμάτων εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πολιτική προστασία.


«Στη διάρκεια της επιχείρησης αναζήτησης, που διεξάγεται στο ύψος της κεντρικής ζώνης του πλοίου, οι δύτες του λιμενικού και της οικονομικής αστυνομίας βρήκαν λείψανα η φύση των οποίων μένει να καθοριστεί μέσω της μεθόδου (αναγνώρισης) DNA», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτική προστασία.

Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 ότι πρόκειται «για ανθρώπινα λείψανα».

«Μόνο η εξέταση του DNA, που θα πάρει μερικές ημέρες, θα μας πει με βεβαιότητα» αν τα λείψανα που βρέθηκαν ανήκουν «στους ανθρώπους που αναζητούμε», πρόσθεσε ο Γκαμπριέλι.

«Με δεδομένο το σημείο που βρέθηκαν, τα λείψανα ενδέχεται να ανήκουν στα δύο θύματα, όμως πρέπει να εμβαθύνουμε τις έρευνες και μόνο το DNA θα μας δώσει αυτή τη βεβαιότητα», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο δεν επικαλέστηκε τις πηγές του, οι δύτες εντόπισαν οστά. Αυτά δεν περισυνελέγησαν αμέσως. Οι δύτες αναμενόταν να τα φέρουν στην επιφάνεια το απόγευμα, αφού λάβουν την έγκριση της εισαγγελίας του Γκροσέτο, στην Τοσκάνη, που έχει αναλάβει την υπόθεση του ναυαγίου του Costa Concordia.

Μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου εξακολουθούσαν να αγνοούνται ο ινδός σερβιτόρος Ράσελ Ρέμπελο και η ιταλίδα επιβάτης Μαρία Γκράτσια Τρεκαρίτσι. Οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών τους ξεκίνησαν πριν δύο ημέρες, αφού κρίθηκε ότι είναι ασφαλές μετά την ανόρθωση του Costa Concordia.