ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρά επεισόδια στο Μεξικό

Σοβαρά επεισόδια στο Μεξικό

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν μετά το τέλος μιας παρέλασης χιλιάδων ανθρώπων στην Πόλη του Μεξικού για να τιμηθεί η 45η επέτειος από τη σφαγή δεκάδων φοιτητών σε διαδήλωση το 1968.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με δακρυγόνα.

Ο Έκτορ Σεράνο, υπάλληλος του δήμου της Πόλης του Μεξικού, δήλωσε ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί και συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεντρωμένοι «διαδήλωναν ειρηνικά», αλλά υπήρχαν 200 έως 250 αναρχικοί που επιτέθηκαν στην αστυνομία και έτσι ξεκίνησαν τα βίαια επεισόδια.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν δικαιοσύνη για τις δολοφονίες δεκάδων φοιτητών στις 2 Οκτωβρίου 1968, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ κατά χιλιάδων διαδηλωτών. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα, από εκείνη τη σφαγή είναι 40, αλλά πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία υπήρξαν περίπου 300 νεκροί.