ΚΟΣΜΟΣ

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον

Η διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών AEG Live δεν έχει καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον παρότι είχε προσλάβει τον γιατρό που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του τραγουδιστή της ποπ από υπερβολική δόση φαρμάκων, σύμφωνα με απόφαση των ενόρκων δικαστηρίου του Λος Αντζελες αργά χθες το βράδυ.

Η οικογένεια του Τζάκσον κατέθεσε αγωγή εναντίον της AEG Live το 2010 διεκδικώντας αποζημίωση με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία ευθύνεται για τον θάνατο του τραγουδιστή τον Ιούνιο του 2009, παραμονή της συναυλίας του για την οποία είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Η οικογένεια υποστήριζε ότι η εταιρεία προσέλαβε τον γιατρό του Τζάκσον και τον πίεσε να παραβιάσει όλους τους ιατρικούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του.

Ωστόσο, μετά τη δίκη που διήρκεσε πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες, το Σώμα των ενόρκων--έξι άνδρες και έξι γυναίκες--αποφάνθηκε ότι η AEG δεν ευθύνεται για αμέλεια παρότι είχε προσλάβει τον δρα Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος ήταν ήδη γιατρός του Τζάκσον και των παιδιών του.

Η AEG Live αρνούνταν τις όποιες ευθύνες υποστηρίζοντας ότι ο Τζάκσον ήταν υπεύθυνος για τις ιατρικές επιλογές του.

Αν η εταιρεία κρινόταν υπεύθυνη, θα υποχρεωνόταν να αποζημιώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια την οικογένεια του Τζάκσον για διαφυγόντα κέρδη.

Το 2011, ο Μάρεϊ καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία από αμέλεια επειδή χορήγησε στον τραγουδιστή ως υπνωτικό ισχυρή δόση αναισθητικού που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία. Πρόκειται να αποφυλακιστεί αργότερα μέσα στον μήνα καθώς έχει εκτίσει τα δύο χρόνια της ποινής του.