ΚΟΣΜΟΣ

Σύροι αντάρτες κατέλαβαν στρατόπεδο στα σύνορα με την Ιορδανία

Σύροι αντάρτες κατέλαβαν στρατόπεδο στα σύνορα με την Ιορδανία

Οι Σύροι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα στρατόπεδο στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία, μετά από πολλές εβδομάδες σφοδρών μαχών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι αντάρτες μαχητές κατέλαβαν το στρατόπεδο της Χατζάνα, κοντά στην πόλη Ντεράα, αφού το πολιόρκησαν επί δύο μήνες», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, μέλη του τάγματος των συνοριοφυλάκων που διέμεναν στο στρατώνα τον εγκατέλειψαν. Παραμένει άγνωστο όμως πόσοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Το στρατόπεδο αυτό βρίσκεται κοντά σε ένα παλιό τελωνείο το οποίο είχαν καταλάβει οι αντάρτες πριν από μερικές ημέρες. Οι αντάρτες ελέγχουν πλέον μια λωρίδα κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, από τα περίχωρα της Ντεράα μέχρι τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι σημειώνονται μάχες μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του καθεστώτος στη συνοικία Σαλαχεντίν του Χαλεπιού και ότι έχουν σκοτωθεί δέκα στρατιώτες και αδιευκρίνιστος αριθμός ανταρτών. Στην επαρχία της Δαμασκού, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Εμρπίν, στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και την κοινότητα Γιαμπρούντ, στα βόρεια της Δαμασκού. Η πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει επίσης θέσεις των ανταρτών που επιχειρούν από την Δευτέρα να καταλάβουν δύο στρατιωτικές βάσεις στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βόρεια.