ΚΟΣΜΟΣ

Ομάδα ανεξάρτητων γερουσιαστών ιδρύει ο Μάριο Μόντι

Ομάδα ανεξάρτητων γερουσιαστών ιδρύει ο Μάριο Μόντι

Την απόφασή του να παραιτηθεί από επικεφαλής του κεντρώου κινήματος «Επιλογή Πολιτών» και να εγκαταλείψει και την πολιτική αυτή δύναμη ανακοίνωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Ο Μόντι εξήγησε ότι η παραίτησή του οφείλεται στην διάσταση απόψεων με έντεκα γερουσιαστές του, σχετικά με το περιεχόμενο του νέου προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται τη λογική στην οποία βασίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014.

«Αύριο θα εγκαταλείψω την ομάδα γερουσιαστών της «Επιλογής Πολιτών» και θα προσχωρήσω στην ίδρυση μιας ομάδας ανεξάρτητων γερουσιαστών», ανέφερε ο Μόντι σε μια γραπτή ανακοίνωσή του.

Ο Μόντι ίδρυσε την «Επιλογή Πολιτών» τον Ιανουάριο, για να πάρει μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου. Στην ψηφοφορία στη βουλή η «Επιλογή Πολιτών» κατάφερε να εξασφαλίσει 10,8% και στη γερουσία 9,4%.

Εδώ και καιρό όμως οι εντάσεις στο εσωτερικό της κεντρώας δύναμης αυτής ήταν όλο και συχνότερες, λόγω κυρίως της διάστασης απόψεων ανάμεσα στον Μόντι και σε στελέχη του χριστιανοδημοκρατικού χώρου.

Ο Μόντι έχει οριστεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ισόβιος γερουσιαστής.