ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο καραμέλας στο Μεξικό

Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο καραμέλας στο Μεξικό

Ένας λέβητας σε εργοστάσιο καραμέλας στο βόρειο Μεξικό εξερράγη την Πέμπτη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες εργαζόμενοι και να προκληθούν μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ και οι πυροσβέστες κάνουν προσπάθειες προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε υπό έλεγχο.

«Ήταν μια μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Γκιγιέρμο Τεράζας, τοπικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν είχε γίνει μέχρι εκείνη την ώρα γνωστό εάν υπήρχαν νεκροί ή άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 11 εξ αυτών σοβαρά, ενώ 5 μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι περίπου 20 εργαζόμενοι του εργοστασίου αγνοούνται και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές εάν βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις τη στιγμή της έκρηξης.