ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Ουέστγκεϊτ: Φυλάκιση δύο κενυατών στρατιωτών για «λεηλασία»

Υπόθεση Ουέστγκεϊτ: Φυλάκιση δύο κενυατών στρατιωτών για «λεηλασία»

Σε καθαίρεση και φυλάκιση δύο στρατιωτών με την κατηγορία της λεηλασίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ προχώρησαν οι αρχές της Κένυας, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού της Κένυας.


Ο Τζούλιους Καράντζι δήλωσε ότι έρευνα διεξάγεται και για έναν τρίτο στρατιώτη.

Ο επικεφαλής του κενυατικού στρατού είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατά των ισλαμιστών ενόπλων εντός του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι, οι στρατιώτες είχαν χρησιμοποιήσει μονάχα μπουκάλια με νερό από τα καταστήματα εντός του χώρου.
Υλικό του δικτύου CCTV, ωστόσο, έδειχνε ξεκάθαρα στρατιώτες να αφαιρούν αγαθά από τα ράφια σούπερ μάρκετ.

Στην συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η προφυλάκιση των δύο, ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για τα γεγονότα, Ντουένγκα Μουχόρο δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, από την πλευρά των ισλαμιστών ενόπλων της σομαλικής Αλ Σεμπάμπ, έγινε τηλεφώνημα στη Νορβηγία.

Ένας από τους βασικούς υπόπτους για την επίθεση είναι ο 23χρονος Νορβηγός, σομαλικής καταγωγής, Χασάν Αμπντί Ντχουχούλοου.
Ο στρατός της Κένυας έχει δηλώσει ότι και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

Αρχικώς, οι δράστες θεωρούνταν από τις κενυατικές αρχές τουλάχιστον 10 έως 15.

Ο κ. Μουχόρο πρόσθεσε ότι πέντε ακόμη άτομα κρατούνται σχετικά με την επίθεση και θα αντιμετωπίσουν σύντομα τη δικαιοσύνη της αφρικανικής χώρας.

Στην τετραήμερη επίθεση και ομηρία είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 67 άνθρωποι.