ΚΟΣΜΟΣ

Πετρόφσι: «Συγγνώμη που βοήθησα τον Γκρούεφσκι να έρθει στην εξουσία»

Πετρόφσι: «Συγγνώμη που βοήθησα τον Γκρούεφσκι να έρθει στην εξουσία»

Ο ηγέτης του σκοπιανού πολιτικού σχηματισμού « Νέο Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα», Τίτο Πετρόφσκι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι ως ενόχους «για την πολιτική κρίση, τη θεσμική και ηθική κατάπτωση της χώρας».

Μιλώντας στο τρίτο συνέδριο του κόμματος ο Πετρόφσκι προέβη σε κριτική των κυβερνητικών επιλογών στην οικονομία, στην κοινωνία και στη διεθνή πολιτική.

Ο Πετρόφσκι ζήτησε συγνώμη από τους βουλευτές του κοινοβουλίου που είχε εκφράσει την υποστήριξή του το 2006 προς το πρόσωπο του Νίκολα Γκρούεφσκι και τον έθεσε δίπλα του στην πολιτική σκηνή, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να αναλάβω την ευθύνη για την άφιξη του Γκρούεφσκι στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ούτε στο όνειρό μου δεν θα μπορούσα να δω τέτοιον εθνικισμό, εθνοκεντρισμό και αναγέννηση μιας ψευδούς μυθολογίας που αποτελούν μια πλατφόρμα επάνω στην οποία έχει πατήσει. Έκανα μεγάλο λάθος και ζητώ συγνώμη», είπε ο Πετρόφσκι.