ΚΟΣΜΟΣ

Βγάζουν το F-16 από το βυθό

Βγάζουν το F-16 από το βυθό

Την ανάσυρση της σορού πιλότου τουρκικού F-16 που είχε καταπέσει σε αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη στις 8 Οκτωβρίου 1996 στα ανοιχτά της Χίου ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Στο θέμα αναφέρονται οι τουρκικές εφημερίδες “Vatan” και “Takvim”.

Γράφουν ότι ο υπουργός Άμυνας κ. Ισμέτ Γιλμάζ, ανακοίνωσε ότι θα ανασυρθεί από τα βάθη της θάλασσας η σορός του κυβερνήτη του F-16, Ναΐλ Ερντογάν, που είχε καταπέσει σε αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη, Ο κ. Γιλμάζ είπε: «Αποφασίσαμε να ανασύρουμε τη σορό του πεσόντα μας, που βρίσκεται σε βάθος 400 μέτρων».

Η Vatan γράφει ότι η κόρη του πιλότου δήλωσε πως θα τελειώσει η νοσταλγία της.

Η Εβρίμ Ερντογάν είχε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ με 10.000 υπογραφές που ζητούσαν την εύρεση του αεροσκάφους και της σορού.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε πως «το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως προ ετών ελληνικό περιοδικό είχε υποστηρίξει πως το τουρκικό F-16 είχε καταρριφθεί από ελληνικά μαχητικά Mirage-2000.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB