ΚΟΣΜΟΣ

Δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του επειδή είναι υπέρβαρος

Δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του επειδή είναι υπέρβαρος

Ο υπέρβαρος νεαρός Γάλλος που κατάφερε να φτάσει σήμερα από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο αφού προηγουμένως μία αεροπορική εταιρεία και ένα κρουαζιερόπλοιο είχαν αρνηθεί να τον μεταφέρουν για λόγους ασφαλείας, βρέθηκε πλέον εγκλωβισμένος στη βρετανική πρωτεύουσα αφού δεν δέχτηκαν να τον παραλάβουν ούτε τα τρένα Eurostar.

Ο Κέβιν Σενέ, 22 ετών, που ζυγίζει 230 κιλά και πάσχει από σοβαρή ορμονική διαταραχή, έφτασε στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη με πτήση της εταιρείας Virgin, αφού επί περίπου έναν μήνα έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Η αεροπορική εταιρεία British Airways και το κρουαζιερόπλοιο Κουίν Μαίρη αρνήθηκαν να τον παραλάβουν.

Η οικογένειά του υπολόγιζε ότι θα επιβιβαζόταν αμέσως στο τρένο για το Παρίσι αλλά η εταιρεία Eurostar δεν τον δέχτηκε, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας που σχετίζονται με τους κανονισμούς εκκένωσης των αμαξοστοιχιών όταν βρίσκονται στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη.

KEV31U2Y312323333

"Λόγω του βάρους του δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτό το άτομο. Δεν θα μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε και να τον απομακρύνουμε" σε περίπτωση ατυχήματος, εξήγησε μία εκπρόσωπος. Η ίδια παραδέχτηκε πάντως ότι η εταιρεία δεν έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο όριο βάρους για τους επιβάτες της και ότι τα τρένα διαθέτουν δύο θέσεις για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, τα οποία απομακρύνονται από τους υπαλλήλους εάν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο νεαρός Κέβιν διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο, αναμένοντας να βρεθεί μια λύση που θα τον φέρει πιο κοντά στο σπίτι του στο Φερνέ-Βολτέρ, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία.

"Έχουμε επικοινωνήσει με τους συνεργάτες μας για να δούμε εάν μπορεί να μετακινηθεί με το φεριμπότ, με ταξί ή με άλλο τρόπο", είπε η εκπρόσωπος του Eurostar, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν δέχτηκε κάποιος να μεταφέρει τον Κέβιν.