ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αλβανικές ένοπλες δυνάμεις γιορτάζουν 101 χρόνια!

Οι Αλβανικές ένοπλες δυνάμεις γιορτάζουν 101 χρόνια!

Εκδήλωση έγινε σήμερα στην Αλβανία με την ευκαιρία της επετείου των 101 χρόνων από την ίδρυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ο Ισμαήλ Καμάλ ανακοίνωσε στις 28 Νοεμβρίου του 1912 την ανεξαρτησία της Αλβανίας στον Αυλώνα και στις 4 Δεκεμβρίου του 1912 ιδρύθηκε το Υπουργείο Πολέμου, που μετεξελίχθηκε στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει το στρατιωτικό δημοσίευμα.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Giorolamo Bazo, αναφέρθηκε στην πορεία, τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην υπόσταση των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων που σήμερα έχουν καταστεί πλήρως ενσωματωμένο μέρος των δομών του ΝΑΤΟ.

Η υπουργός Άμυνας, Mimi Kodheli, αναφέρθηκε στην ομιλία της στους Αλβανούς πατριώτες που μέσα στον περασμένο αιώνα άφησαν το στίγμα τους στην πορεία του αλβανικού κράτους, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Σήμερα πιστεύουμε», είπε ο Κοντέλι, «ότι με τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούμε θα έχουμε έναν στρατό, μικρό σε αριθμό, αλλά με επαγγελματίες στρατιώτες, ικανοί να εκπληρώσουν τη συνταγματική αποστολή τους, μια προσπάθεια που κορυφώθηκε με την πλήρη ένταξη της χώρας στις δομές της Συμμαχίας».

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που κληρονομήσαμε, η νέα κυβέρνηση έχει αταλάντευτη πολιτική βούληση να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», πρόσθεσε η Κοντέλι.

Ρoή Ειδήσεων