ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο Πρόεδρος δεν θα παραστεί στους Ολυμπιακούς της Ρωσίας

Γερμανία: Ο Πρόεδρος δεν θα παραστεί στους Ολυμπιακούς της Ρωσίας

Το δημοσίευμα του περιοδικού "Der Spiegel" που ήθελε τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ να μην επισκέπτεται το Σότσι για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες επιβεβαίωσε η γερμανική προεδρία.


Δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο", δήλωσε εκπρόσωπος του κ. Γκάουκ και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ο οποίος να προβλέπει ότι ο Πρόεδρος πρέπει να παρακολουθεί τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πράγματι, ούτε ο πρώην Πρόεδρος Χορστ Κέλερ είχε παρακολουθήσει τους Αγώνες του Βανκούβερ το 2009.

Σύμφωνα ωστόσο με το δημοσίευμα του Spiegel, ο γερμανός πρόεδρος μποϊκοτάρει τους Αγώνες λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία. Η εκπρόσωπός του δεν σχολίασε την πληροφορία, αντιθέτως τόνισε ότι οι δύο πλευρές εργάζονται προκειμένου να εξευρεθεί κατάλληλος χρόνος για επίσημη επίσκεψη του κ. Γκάουκ στην Μόσχα.

Επισημαίνεται πάντως ότι ο γερμανός πρόεδρος είχε μεταβεί πέρυσι στο Λονδίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάρτιο του 2012 δεν έχει επισκεφθεί την Ρωσία.