ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλη η Ελισάβετ με αστυνομικούς που έτρωγαν τα φιστίκια στα ανάκτορα

Έξαλλη η Ελισάβετ με αστυνομικούς που έτρωγαν τα φιστίκια στα ανάκτορα

Έξαλλη με τους "λαίμαργους" αστυνομικούς φρουρούς που της έκλεβαν τα... φιστίκια στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως κατατέθηκε σήμερα στην πολύκροτη δίκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στις οποίες προέβαιναν δημοσιογράφοι του ομίλου Μέρντοκ, στο Λονδίνο.


Η "δημοσιογραφική επιτυχία" του Κλάιβ Γκούντμαν, του βασιλικού ρεπόρτερ της ταμπλόιντ News of the World, που πλέον έχει κλείσει, συζητήθηκε στο δικαστήριο καθώς πλησιάζει στο τέλος της η έβδομη εβδομάδα της μαραθώνιας δίκης.

Η βασίλισσα είχε ενοχληθεί από τη συμπεριφορά των αστυνομικών που φρουρούν το παλάτι, διαβεβαίωνε σε ένα μήνυμά του προς τους ανωτέρους του ο Γκούντμαν το 2005. Και αυτό γιατί οι φρουροί είχαν τη μανία να τσιμπολογούν τους ξηρούς καρπούς που απέμεναν μετά την αποχώρηση των καλεσμένων από τα ανάκτορα.

"Το πρόβλημα είναι ότι οι αστυνομικοί που ασκούν καθήκοντα φρουρών είναι παμφάγοι (...). Στάλθηκε ένα υπόμνημα σε όλους τους μπάτσους του παλατιού και τους διατάζει να κρατήσουν κοντά τα χέρια τους", έγραφε στο μήνυμά του ο Γκούντμαν.

"Προφανώς, οι αστυνομικοί τσιμπολογούσαν τα φιστίκια κι αυτό ενοχλούσε τη βασίλισσα", εξήγησε ο εισαγγελέας Άντριου Ίντις.

Οι διευθυντές της εφημερίδας κατηγορούνται ότι προσέφυγαν σε παράνομες μεθόδους —παρακολουθήσεις ή δωροδοκίες αξιωματούχων— στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να εξασφαλίσουν αποκλειστικές πληροφορίες. Λόγω του σκανδάλου η News of the World έκλεισε τον Ιούλιο του 2011.