ΚΟΣΜΟΣ

Δίπλα στους ηγέτες του κόσμου, κατηγορούμενος για δολοφονία!

Δίπλα στους ηγέτες του κόσμου, κατηγορούμενος για δολοφονία!

Ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη «μεταφραστή νοηματικής» στην κηδεία του Μαντέλα, ο άνθρωπος που ήταν σε απόσταση αναπνοής από τους προέδρους των μεγαλύτερων κρατών της γης εκτός από «σχιζοφρενής» αποκαλύπτεται πως ήταν κατηγορούμενος για δολοφονία , βιασμό, απαγωγή.

Όπως διαβάζουμε στην DailyMail, ο 34χρονος Thmsanqa ήταν κατηγορούμενος για βιασμό (1994), για κλοπή (1995), για καταστροφές σε σπίτι (1997), για πολλαπλές καταστροφές ιδιοκτησίας (1998), για απόπειρα δολοφονίας και απαγωγή (2003).

Το «περίεργο» είναι πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο «φάκελος» του έφτασε ποτέ στα έδρανα των δικαστηρίων κι αυτό επειδή έπασχε από σχιζοφρένεια και έκανε θεραπεία, λόγος που δεν επέτρεπε να απολογηθεί στα δικαστήρια.

article-2522398-1A0D754200000578-535 634x497

Ο Jantjie υποστηρίζει ότι «άκουσε» την φωνή της καρδιάς του και των «αγγέλων» αλλά οι ευθύνες ανήκουν περισσότερο στην εταιρεία που τον επέλεξε και τον χρησιμοποίησε για τον ρόλο αυτό. Ο άνδρας υποστήριξε στην εφημερίδα Star του Γιοχάνεσμπουργκ ότι είχε παραισθήσεις και ότι άκουγε φωνές. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έβλεπε «αγγελάκια» ενώ βρισκόταν στη σκηνή ενώ σύμφωνα με το Associated Press έχει υπάρξει βίαιος στο παρελθόν.

Όμως δήλωσε αληθινός διερμηνέας στη νοοηματική αποκαλύπτοντας ότι η αμοιβή του για τις υπηρεσίες στην τελετή ήταν 85 δολάρια.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην αποκαλύψω στον κόσμο τι ακριβώς συνέβαινε. Λυπάμαι πολύ αλλά φταίει απλώς η κατάσταση στην οποία βρέθηκα», δήλωσε.

Η μεγαλύτερη ομοσπονδία κωφαλάλων της χώρας τον κατήγγειλε ως απατεώνα, λέγοντας ότι το μόνο που έκανε ήταν να επινοεί τις κινήσεις των χεριών του.

Ωστόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Talk Radio 702, είπε «Ήμουν διερμηνέας σε πολλά συνέδρια, σε κανένα δεν ελέχθη ότι η διερμηνεία μου ήταν λάθος», τόνισε ο 34χρονος που ισχυρίστηκε ότι έχει άριστη επαγγελματική κατάρτιση.

«Είμαι ένας άρρωστος που λαμβάνει φάρμακα για τη σχιζοφρένεια. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτή την αρρώστια θα πιστεύει ότι απλώς λέω ψέματα».

Έρευνα διεξάγει η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση εξετάζει την υπόθεση αυτή αλλά επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να την ολοκληρώσει λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος διοργάνωσης της επίσημης κηδείας», δήλωσε ο υπουργός παρά τη προεδρία Κόλινς Σαμπανέ.